iPhone si garantia

Diverse

iPhone si garantia

Cum multi dintre voi ati un iPhone, m-am gandit sa va dau niste informatii utile referitor la garantia telefonului, asta bineinteles daca l-ati achizitionat nou.

In continuare o sa va redau un fragment direct de pe site-ul Apple:

“Prezenta garantie nu se aplica:

(a) pentru piesele consumabile, cum ar fi bateriile sau pentru straturile de protectie, care sunt proiectate pentru a diminua in timp, cu exceptia cazului in care defectiunea a avut loc din cauza unor defecte legate de materiale sau de manopera;

(b) pentru daune cosmetice, incluzand dar fara a se limita la zgarieturi, indoituri si plastic crapat pe porturi;

(c) pentru daune cauzate de utilizarea impreuna cu un alt produs;

(d) pentru daune cauzate de accidente, utilizare abuziva sau gresita, contactul cu lichide, incendii, cutremure sau alte cauze externe;

 (e) pentru daune produse in urma utilizarii Produsului Apple fara a respecta manualul, specificatiile tehnice sau alte instructiuni publicate privind Produsul Apple;

(f) pentru daune cauzate de reparatii (inclusiv upgrade-uri sau extinderi) efectuate de persoane care nu sunt reprezentanti Apple sau Furnizori de servicii autorizati Apple („AASP”);

(g) pentru un Produs Apple care a fost modificat pentru schimbarea functionalitatii sau a capacitatii fara obtinerea permisiunii scrise a companiei Apple;

(h) pentru defectiuni cauzate de uzura normala sau determinate in alt fel de invechirea normala a Produsului Apple; sau

(i) daca un numar de serie a fost indepartat sau sters de pe Produsul Apple sau

(j) daca produsul este furat sau Apple considera, in mod rezonabil, ca produsul este furat, in baza informatiilor furnizate de autoritati.”

Deasemenea trebuie sa aveti in vedere si faptul ca cei de acolo nu sunt in culpa niciodata in cazul in care nu aveti back-up la datele din telefon.Va redau in continuare de pe acelsi site informatiile referitoare la obligatiile voastre inainte de a duce telefonul la service precum si cum se procedeaza ca sa beneficiati de garantie:

“RESPONSABILITATILE DUMNEAVOASTRA

DACA PRODUSUL APPLE POATE STOCA PROGRAME SOFTWARE, DATE SI ALTE INFORMATII, TREBUIE SA EFECTUATI PERIODIC COPII DE REZERVA ALE INFORMATIILOR AFLATE PE SUPORTUL DE STOCARE AL PRODUSULUI APPLE PENTRU A PROTEJA CONTINUTUL SI CA MASURA DE PRECAUTIE IMPOTRIVA EVENTUALELOR DEFECTIUNI OPERATIONALE.

Inainte de a transmite Produsul Apple pentru servicii de garantie, trebuie sa realizati copii de rezerva separate a continutului de pe suportul de stocare al acestuia, sa eliminati toate informatiile personale si sa dezactivati toate parolele de securitate. Continutul de pe suportul de stocare al Produsului Apple ar putea fi sters, inlocuit si/sau reformatat in timpul reparatiei.

Dupa prestarea serviciului de garantie, veti primi inapoi Produsul Apple sau un produs inlocuitor avand aceeasi configuratie pe care a avut-o Produsul Apple la momentul vanzarii initiale, cu exceptia actualizarilor aplicabile. Apple poate instala actualizari ale software-ului de sistem ca parte a serviciului de garantie, care nu vor permite Produsului Apple sa revina la o versiune mai veche a software-ului de sistem. In urma actualizarii software-ului de sistem este posibil ca aplicatiile de la terti instalate pe Produsul Apple sa nu mai fie compatibile sau sa nu functioneze impreuna cu Produsul Apple. Va asumati raspunderea pentru reinstalarea oricaror alte programe software, date si informatii. Aceasta garantie nu acopera recuperarea si reinstalarea altor programe software, date si informatii.

In cazul in care solicitati reparatia intr-o alta tara decat tara de achizitie, trebuie sa respectati toate legile si reglementarile privind importul si exportul si sa va asumati raspunderea pentru toate taxele vamale, T.V.A. si alte taxe si cheltuieli asociate.

Important: Nu desfaceti Produsul Apple decat in cazul in care Manualul de utilizare descrie modul in care acesta este proiectat pentru desfacere. Desfacerea Produsului Apple poate provoca daune care nu sunt acoperite de aceasta garantie.

CUM VA PROCEDA APPLE IN CAZUL UNEI SOLICITARI DE GARANTIE?

Daca transmiteti o solicitare valabila in cadrul prezentei garantii, Apple poate alege:

(i) sa repare Produsul Apple folosind piese noi sau utilizate anterior, echivalente cu unele noi in ceea ce priveste performanta si fiabilitatea sau

(ii) sa inlocuiasca Produsul Apple cu un produs care este cel putin echivalent din punct functional cu Produsul Apple si compus din piese noi si/sau din piese utilizate anterior, echivalente cu unele noi in ceea ce priveste performanta si fiabilitatea sau

(iii) sa va ramburseze pretul de achizitie in locul returnarii Produsului Apple.

Atunci cand se inlocuieste un produs sau o piesa sau se asigura rambursarea, orice element inlocuitor devine proprietatea dumneavoastra, iar elementul inlocuit sau rambursat devine proprietatea Apple.

O piesa sau un produs de schimb sau un Produs Apple reparat primeste garantia ramasa a Produsului Apple initial sau 90 (nouazeci) de zile de la data inlocuirii sau reparatiei, oricare dintre acestea asigura o acoperire mai mare pentru dumneavoastra.

Pentru reparatii solicitate intr-o alta tara decat tara de achizitie a Produsului Apple, Apple poate repara sau inlocui produse si piese cu alte produse si piese comparabile, in conformitate cu standardele locale.”

Daca aveti probleme cu telefonul mobil iPhone, va recomand cel mai bun service GSM din Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *