Omega 3, omega 6, omega 9, suplimente alimentare

Diverse

Ce este omega 3, omega 6 si omega 9 ?

Grasimile poli si monosaturate, sunt cele doua tipuri de grasimi nesaturate. Aceste tipuri de grasimi se gasesc in peste (somon, ton, hering), nuci, seminte si uleiuri din plante. Aceste grasimi ar putea ajuta la scaderea nivelului colesterolului din sange daca ar fi folosite in locul grasimilor saturate.

Grasimile polinesaturate, sunt bune pentru organism, grasimile saturate si cele trans sunt rele pentru organism si ar trebui evitate.

Grasimile sunt importante pentru furnizarea de acizi grasi.
Acidul linoleic este un acid gras, nesaturat, care se regaseste in uleiurile sicative.
Grasimile sunt esentiale pentru furnizarea si absorbtia de grasimi solubile, precum vitaminele A, D, E si K. Foarte putini oameni stiu ca grasimile sunt o sursa de energie care actioneaza ca un combustibil pentru organism.
O cantitate prea mare de grasimi poate duce la obezitate. Grasimile pot fi un factor de risc pentru boli cardiace. Ideal ar fi sa ne limitam la mai putin de 30% din totalul de calorii consumate intr-o zi. Ideal ar fi sa consumam pana la 35 de grame de grasimi pe zi.

Grasimile saturate sunt principala cauza a colesterolului ridicat in sange. Aceste grasimi se gasesc in produse de origine animala (carne de vita, miel, pasare, porc sau de vitel).
In proportie de 2% se regaseste in produse lactate, unt si oua. Alimentele din plante care contin aceste grasimi saturate contin ulei de nuca de cocos, ulei de palmier si unt de cacao.

Omega 3

Omega 3 contine numeroase calitati benefice pentru sistemul cardiovascular:

  • restaureaza functia endoteliala a arterelor si stabilizeaza placa de aterom;
  • previn complicatiile cardiovasculare (infarctele miocardice, arteritele membrelor inferioare, accidentele vasculare cerebrale);
  • reface echilibrul emotional, pentru redobandirea optimismului, a capacitatii de a lua decizii intr-o maniera pozitiva, pentru cresterea energiei si puterii de concentrare.

Omega 6

Omega 6 permite diminuarea nivelulul de colesterol in sange (colesterol LDL).

Dezechilibrul dintre Omega 3 si 6 favorizeaza obezitatea.

Omega 9

Omega 9 este folosit in principal cand exista o deficienta de omega 3, omega 6 sau de ambele. Daca corpul nostru nu produce suficient omega 3 sau omega 6, el incearca sa compenseze prin productia de acizi grasi omega 9 care sunt componente obisnuite ale grasimilor animale sau a uleiului vegetal.

suplimente-alimentare-din-ulei-de-urs-omega-3-6-9

1 thought on “Omega 3, omega 6, omega 9, suplimente alimentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *